Sekretesspolicy

 

 

Vad använder vi dina personuppgifter till?
Genom att lämna dina personuppgifter samtycker du till att vi använder insamlad information för att fullgöra våra åtaganden mot dig och tillhandahålla den service du förväntar dig. Vi behöver dina personliga uppgifter för följande ändamål:

  • Om du vill skapa ett personligt konto på Urban Country (t.ex. ditt namn och e-postadress)
  • För att bearbeta dina beställningar via våra onlinetjänster (t.ex. ditt namn, adress, födelsedatum och bankuppgifter)
  • För att via SMS kunna avisera om leveransstatus (t.ex. ditt mobilnummer)
  • För att kunna skicka marknadsföring t.ex. nyhetsbrev och våra kataloger (t.ex. din e-postadress, ditt namn och din postadress)
  • För att kunna kontakta dig i händelse av något problem med leveransen av din order (t.ex. telefonnummer, adress)
  • För att kunna svara på dina frågor och för att informera dig om nya eller ändrade tjänster (t.ex. din e-postadress)
  • För att kunna meddela vinnarna i tävlingar som arrangerats på nätet (t.ex. din e-postadress, namn, adress och telefonnummer)
  • Hantera ditt konto genom att utföra kreditkontroller (t.ex. namn, adress, födelsedatum)
  • För att kunna analysera dina personuppgifter för att förse dig med relevant marknadsföring, erbjudanden och information (t.ex. namn, köpvanor)
  • För att kunna bekräfta att du har rätt ålder för att få handla på nätet (t.ex. födelsedatum)
  • För att kunna beräkna den bonus du har rätt till som Urban Country Club medlem (t.ex. namn, köptransaktioner)
  • För att kunna skicka enkäter och ge dig möjlighet att påverka vårt erbjudande och service (t.ex. din e-postadress)

Dina uppgifter lagras bara så länge som krävs för att utföra våra tjänster eller så länge som det föreskrivs enligt lag. Efter det kommer dina uppgifter raderas. Vi kan inte ta bort dina data när det finns ett legalt lagringskrav, såsom bokföringslagen eller när det finns en rättslig grund för att behålla viss data, t.ex. ett pågående avtalsförhållande.

Vad har du för rättigheter?
Du har rätt att begära information om de personuppgifter som vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att informationen rättas eller tas bort. Du har även rätt att en gång per år kostnadsfritt begära registerutdrag på de personuppgifter vi har registrerat om dig. För att begära detta dokument kan du skriva till Urban Country’s kundtjänst. Du kan när som helst återkalla ditt medgivande till att vi använder dina uppgifter i marknadsföringssyfte ( t.ex kataloger, nyhetsbrev). Du kan kontakta oss antingen skriftligen till Urban Country’s Kundtjänst, 343 79 Diö, telefon 0476-44 00 49 eller per email till support@urbancountry.se

Vem får tillgång till uppgifterna?
Vi förmedlar/säljer/byter aldrig dina uppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål utanför Urban Country. Data som vidarebefordras till tredje part, till exempel speditörer i samband med leveranser av gods används endast för att möta Urban Country’s åtaganden gentemot dig. Urban Country kan komma att dela dina personuppgifter med organisationer som kreditupplysnings- eller inkassoföretag för tillämpning av kreditprövning, identitetskontroll, övervakning av kreditvärdighet och övertagande av fordran.

Hur skyddar vi dina uppgifter?
Vår butik driftas utav Shopify Inc. Dom tillhandahåller oss en e-handelsplattform som ger oss möjligheten att sälja våra varor och tjänster till dig. Din information sparas hos Shopify’s datacenter bakom brandvägg. Vi anpassar kontinuerligt våra säkerhetsåtgärder till den fortlöpande tekniska utvecklingen. På Urban Country skyddar vi dina uppgifter med hjälp av kryptering. SSL står för Secure Sockets Layer och är en funktion som gör att all information som skickas mellan köparen och säljaren krypteras.

Kortköp
För att göra kortköp hos oss så säkert som möjligt skickas all information krypterad med SSL (Secure Socket Layer). Det betyder att informationen sker via en säker förbindelse och att dina kortuppgifter inte kan läsas av utomstående.

Vid kortköp samarbetar vi med en auktoriserad betalningsförmedlare som hjälper oss att kontrollera att kortet är giltigt för köp direkt mot din bank. Vår betalningsförmedlare behandlar din betalkortsinformation på korrekt sätt i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS som kortbolagen VISA, MasterCard, Diners, American Express och JCB står bakom. Detta innebär att dina betalkortsuppgifter hanteras på ett mycket säkert sätt. När du handlar med kort förbehåller vi oss rätten att göra en personkontroll.

Cookies
En cookie är en liten textfil som sparas och under efterföljande besök, hämtas från din dator eller mobil. Urban Country använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Vi använder inte cookies för att lagra personlig information, eller för att lämna ut uppgifter till tredje part. Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära (session cookies). Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid, dock längst 12 månader. Session cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.

Vi använder permanenta cookies för att spara ditt val av startsida och för att lagra dina uppgifter om du väljer "Kom ihåg mig" när du loggar in. Sessionscookies använder vi för att kontrollera om du är inloggad eller om du placerat en vara i din shopping bag, samt när du använder produktfiltreringen.
Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobil via din webbläsare. Instruktioner om hur man hanterar och tar bort cookies finns under "Hjälp" i din webbläsare. Du kan välja att stänga av cookies helt, eller att få ett meddelande varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobil. Observera att om du väljer att stänga av cookies kommer du inte att kunna ta del av alla funktioner på siten.

Tredje parts cookies
Vi använder tredje parts cookies för att samla in statistik i analysverktyg som Google Analytics. De cookies som används är permanenta och temporära cookies (sessionscookies). De permanenta kakorna lagras på din dator eller mobil som längst i 24 månader.

Länkar
Urbancountry.se kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte står under vår kontroll. Vi kan inte ansvara för integritetsskydd eller innehåll på dessa webbplatser utan tillhandahåller länkarna för att underlätta för våra besökare att hitta mer information inom specifika områden.

Upphovsrätt
Innehållet på den här webbplatsen är upphovsrättsligt skyddat och tillhör Urban Country.

Personuppgiftsansvarig
Urban Country, Butiken Möckelsnäs AB
Möckelsnäs Längan
343 79 Diö
Sverige

Telefon: +46 (0) 476 44 00 49 

E-post: support@urbancountry.se

Bolagsregister: Bolagsverket/Swedish Companies Registration Office
Organisationsnummer: 556839-8662
VD och behörig företrädare: Gunnar Lundin
Momsregistreringsnummer: VAT NO. SE556839866201